Kemi

Farver + lys

29. januar 2010 af NV4life (Slettet)

Jeg skal skrive en indledning til min storpgave om farver og lys. Hvad kan jeg komme ind på historiskset og hvordan kan jeg få den til at fange læseren? Er bange for jeg kommer til at skrive for meget om de forskellige farver og for lidt om lys. Og omvendt selvfølgelig.. Nogle forslag til, hvad jeg kan komme ind på ellers?

Håber på en hjælpende hånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af IdaNikoline

Det elektromagnetiske spektrum: Det ville være oplagt at skrive noget om det elektromagnetiske spektrum, hvor du også kan komme ind på, at det kun er en meget lille del af det elektromagnetiske spektrum, som vi mennesker kan opfatte. Ud fra dette kan du også skrive noget om, at lysets farve afhænger af bølgelængden.

Lys som bølger og partikler: Lys kan både opfattes som bølger og partikler. Det kaldes partikel-bølgedualitet. Det mener jeg også er en god ide at skrive noget om.

Historie: Der kan du f.eks. komme ind på hvad man engang troede om lys. Man troede bl.a. at lysets hastighed var uendelig. Du kan også forklare nogle af de forsøg, der blev udført dengang.

Andet: Der er selvfølgelig mange andre ting omkring emnet lys, som du også kan skrive noget om - men man skal jo starte et sted, og så kan man derefter udvide ;)

Håber du kan bruge mit forslag ;)


Skriv et svar til: Farver + lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.