Matematik

potens eller parantes først???

30. januar 2010 af micson (Slettet)

hej jeg er pludselig kommet i tvivl..

udregner man potens eller paranteser først?

hvad er resultatet på dette eksempel:

(1,2 - 1)^2    ?

hvis man udregner potensen først bliver det jo

1,2^2 + (-1)^2 = 1,44 + 1 = 2,44

hvis man udregner parantesen først bliver resultatet

(1,2 - 1) = 0,2

0,2^2 = 0,04

?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2010 af peter lind

Du skal altid regne indholdet af paranteser ud først.


Svar #2
30. januar 2010 af micson (Slettet)

puha super - så passer det ind i resten af min opgave!


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2010 af Lukka (Slettet)

Hvor du udregner potensen først glemte du vist det dobbelte produkt, så

1,2^2 + (-1)^2  - 2*1,2*1= 1,44 + 1 - 2,4 = 0,04


Skriv et svar til: potens eller parantes først???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.