Matematik

skæringspunkter

30. januar 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Hvis jeg kender en kugles lining, hvordan finder jeg så kuglens skæringspunkter m. akserne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Skæring med x-aksen når y=0   find x

skæring med y-aksen når x=0    find y


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2010 af mathon

    (x-a)2 + (y-b)2 + (z-c)2 = r2

skæring med
                        x-aksen hvis punkter er på koordinatformen (x,0,0)
                        (x-a)2 + (0-b)2 + (0-c)2 = r2

                        y-aksen hvis punkter er på koordinatformen (0,y,0)
                        (0-a)2 + (y-b)2 + (0-c)2 = r2

                        z-aksen hvis punkter er på koordinatformen (0,0,z)
                        (0-a)2 + (0-b)2 + (z-c)2 = r2


Svar #3
30. januar 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Skulle måske have sagt, det handler om rumgeometri.

Og jeg er bare ikke helt med på, hvordan der kan være 4 facit..

Men hvordan finder jeg skæring?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2010 af mathon

der er 3 facit      (â evt. to skæringspunkter)

eks                   (x-a)2 + (0-b)2 + (0-c)2 = r2

                         (x-a)2 = r2 -b2-c2

                         x = a±√(r2 -b2-c2)


Svar #5
30. januar 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Yes tak for hjælp! Har fundet dem


Skriv et svar til: skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.