Matematik

Differentialregning

31. januar 2010 af m_chr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal finde f '(x) for funktionen f(x)=ln7+e3

I facitlisten står der at f '(x)=0, men jeg forstår ikke hvorfor?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af peter lind

f(x) er konstant og så er den afledede af funktionen 0.


Svar #2
31. januar 2010 af m_chr (Slettet)

Jeg er ked af det men jeg forstår ikke din forklaring? Kan  du evt. prøve på en anden måde? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2010 af peter lind

og jeg forstår ikke dit problem. f(x) er reelt uafhængig af hvad x er og så er den afledede 0. Det må du have haft i matematiktimen.


Svar #4
31. januar 2010 af m_chr (Slettet)

Det var altså ikke ment som en fornærmelse. :)

Jeg har været syg så har ikke været til timerne - derfor!

Så f '(x) = 0 fordi der ikke ingår et x i funktionen f(x)=ln7+e3


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2010 af Pe-T-eR (Slettet)

Nemlig.. Alle tal  uden et x bortfalder når man differentiere ,,,


altså

f(x) = ax + b

f'(x) = a

b forvinder forbi den ikke er i sammenhæng med x, så når f(x) = ln7+e^3 så er f'(x) = 0

:D
 


Svar #6
31. januar 2010 af m_chr (Slettet)

Okay. :) Tusind tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2010 af peter lind

#4 Jeg har ikke på noget tidspunkt opfatte det som en fornærmelse. Jeg giver blot udtryk for min frustration over at jeg ikke forstår dig bedre og derfor heller ikke give et bedre svar


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2010 af Pe-T-eR (Slettet)

#6 Så lidt.. ;)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.