Matematik

Arealet af en ligebenet trekant

02. februar 2010 af Rebecca001 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle derude :)

Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal finde skal finde arealet af en ligedannede trekant hvis jeg kender to af de samme  sider (2 cm)og topvinklen (40 grader). Ville bare høre om i vidste hvordan man gjorde for jeg har seriøst ingen anelse og jeg skal aflevere opgaven i morgen.

Herefter fortsætter opgaven så, og lyder følgende: 

Undersøg hvilken af følgende regressioner - lineær, eksponentiel, potens – der giver den bedste beskrivelse af sammenhængen mellem a (de to ens sidelængder i den ligebenet trekant) og T (Arealet af den ligebenet trekant).

Formuler en eksakt sammenhæng – og bevis rigtigheden af den.

Please hvis i ved hvordan jeg skal lave denne her opgave, må i virkelig gerne hjælpe mig. Tusind tak på forhånd.

Mvh Rebecca

 </o:p>


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2010 af Duffy

Formlen for arealet af trekanten er

En halv gange sidelængde gange sidelængde gange sinus til vinklen mellem siderne

dvs ½*2*2*sin(40) = ...tjah, regn det selv ud. (Husk at stille lommeregneren til at regne i grader).


Svar #2
02. februar 2010 af Rebecca001 (Slettet)

 Hej.

Tak for et enkelt svar. Jeg fandt senere frem til det samme svar som det du lige har skrevet, bare på en helt anden og mere besværlig måde. Jeg valgte at dele trekanten op i to retvinklet trekanter så jeg kunne bruge cosinus-formeln til at finde højden og sinusformlen til at finde halvdelen af grundlinjen, da det jo det jo var en ligebenet trekant der var halvt delt op. Ved ikke om det giver så meget mening, men som beskrevet  har jeg fået det helt til det samme resultat som din måde.  

Du kan tilfældigvis ikke også hjælpe mig med det andet der stod på mit spørgsmål:

Undersøg hvilken af følgende regressioner - lineær, eksponentiel, potens – der giver den bedste beskrivelse af sammenhængen mellem a (de to ens sidelængder i den ligebenet trekant) og T (Arealet af den ligebenet trekant).

Formuler en eksakt sammenhæng – og bevis rigtigheden af de


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2010 af Duffy

Det er faktisk ret nemt at finde ud af det: Hvis du lader den sidelængde som var 2 i trekanten være givet ved variablen x,

hvilken formel for trekantens areal får du så (udtrykt ved x - erstat 2 med x i den formel/udregning jeg lavede til dig).

Kald for eksempel formel-funktionen for trekant-arealet for T, så er

T(x) =


Svar #4
03. februar 2010 af Rebecca001 (Slettet)

 Okay, ej tusind tak! Så dvs. T =   ½*x²*sin(V)  ???? V for vinkel :)

Men hvad mener du med x der står i parantes? T (x) = ? Kan man ikke bare skrive T = ???


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. februar 2010 af mathon

trekantens areal, T, varierer med ben-størrelsen x
eller udtrykt
                    T er en funktion af x

                    T(x) = (1/2)·sin(Vtopx2 , x>0

dvs
      potens-funktion


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2010 af Duffy

#5: Korrekt ! !


Svar #7
03. februar 2010 af Rebecca001 (Slettet)

 Ok! Fedt nok :) Tusind tak !


Svar #8
03. februar 2010 af Rebecca001 (Slettet)

 En lille ting til :) Hvordan kan man se at det er potens og ikke lineær fx???


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. februar 2010 af mathon

  x2 kaldes potens


Svar #10
03. februar 2010 af Rebecca001 (Slettet)

og hvad betyder a>0 ?


Svar #11
03. februar 2010 af Rebecca001 (Slettet)

 OK, og havd ville linæer så kaldes?


Svar #12
03. februar 2010 af Rebecca001 (Slettet)

 Hej. Hvis der er nogen der kan svare på en ny indvinket opgave som jeg har lidt svært ved at forstå ville jeg også blive rigtig glad for det. 

 

En regnmåler tænkes at placere mellem et træ, med højden 8 m og festsalen med højde 12 m med en afstand på 60 meter. Angiv det område mellem træet og salen, hvor måleren skal placeres.


Skriv et svar til: Arealet af en ligebenet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.