Matematik

Funktioner

02. februar 2010 af bulldoz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, kan i finde mig en løsning taak;)

et retlinje skære x-aksen i (-1,5)  og (3) i y-aksen.

Hvordan ved man hvad stigningstallet er definiret (a)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2010 af Fl3a (Slettet)

Linjen går altså igennem punkterne  (-1,5;0) og (0;3)?.  I så fald findes stigningstallet a ved at bruge formlen:

a=(y1-y2)/(x1-x2)

hvor (x1,y1) og (x2,y2) er de to punkter linjen går igennem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2010 af dfriisr (Slettet)

Den normale måde at finde a på er;

(Y2-Y1)/(X2-X1).

I dette tilfælde er det dog ligegyldigt da der i hvert af punkterne er en værdi defineret som 0.

Men ellers hedder det y2-y1 og x2-x1 -- Ikke y1-y2 og x1-x2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

 Hældningskoefficienten = a = 8 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2010 af Fl3a (Slettet)

dfriisr, de to formler er ækvivalente da (y1-y2)/(x1-x2)=(-(y2-y1))/(-(x2-x1))=(y2-y1)/(x2-x1)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.