Matematik

Maksimering af en funktion

02. februar 2010 af Heksin (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har følgende funktion f(x,y) = 2x*y^2 som jeg skal maksimere under bibetingelserne  y = -2x+1.

f(x, -2x+1) = 2x * (-2x+1)^2 
Jeg ved at jeg skal differentiere og finde nulpunktet for at finde maksimum i x, og jeg sætter derefter x ind i y for at finde maksimum i y.

Differentieringen har jeg lidt problemer med. 
Jeg begynder f'(x)= 0 <=> 2 * (-2x01)^2 ...
Jeg har glemt hvordan jeg skal differentiere funktionen fuldt ud. Er der nogen der gider at hjælpe med det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2010 af Danielras (Slettet)

f(x, -2x+1) = 2x * (-2x+1)^2 =  8x^3 - 8x^2 + 2x

Nu er den lige til at differentiere.


Svar #2
02. februar 2010 af Heksin (Slettet)

Tak. Det hjælp virkeligt :)


Skriv et svar til: Maksimering af en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.