Fysik

Fysik kraaaft! - hvilke formler?

02. februar 2010 af Rosekide (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

opgaven lyder således:

Find en tabel over Solens og planeternes masser og radier. Beregn for solen og for hver planet tyngdeaccelationen ved dens overflade. - Jeg har tabellen, og tænker på at bruge gravitationsformlen, dog har jeg kun en masse. Dvs, skal jeg bruge: g/f (hvad er mest relevant f eller g?) = G * m / r^2

Dernæst lyder den sådan:

Vi forstiller os nu at anvende en vægt, som er justeret til at vise massen ved jordoverfladen. Til de følgende spørgsmål har vi en masse på 100 kg på vægten.

Hvad viser vægten på overfladen af Jupiter og Pluto? - Her er jeg lidt blank, tænker på gravitationsformlen, men kan ikke forklarer, hvorfor.

Næste:

En neutronstjerne er et uhyre kompakt objekt med en masse på fx 1,4 gange jordens masse og en radius på 10 km

Forstil dig, at vægten er anbragt på overfladen af en neutronstjerne. Hvad viser vægten. - Samme problem som forrige, er i tvivl.

Jeg håber, der er nogle af jer der kan hjælpe.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2010 af MN-P (Slettet)

Prøv selv at bruge f eller g til at beregne tyngdekraften ved jordens overflade. Hvis du får 9,8 m/s2 har du valgt rigtigt.

Når vægten viser 100 kg er tyngdekraften m*g=100*9,82 kgm/s2 =982N

Beregn tyngdekraften af de 100 kg på planeten og

Brug forholdsregning til at beregne hvor stort et "udslag" vægten viser


Svar #2
02. februar 2010 af Rosekide (Slettet)

Hej, først og fremmest tak for hjælpen!

Jeg kan ikke få den til at give 9,82. Der må være noget galt. Mener du at jeg skal anvende Newtons 2. lov til opgave b angående hvad vægten viser på Jupiter og pluto.

Og jeg forstår ikke hvad du mener med forholdsregning, kan du forklarer det nærmere, og til hvilke opgaver skal det anvendes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2010 af MN-P (Slettet)

Har du så prøvet med den anden mulighed?

100 kg visning svarer til 982 N

1N vises som 100/982 kg

Ja nemlig.


Skriv et svar til: Fysik kraaaft! - hvilke formler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.