Matematik

Komplekse tal - problem med ligning!

03. februar 2010 af VanHarT (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej til jer på Studieportalen, jeg er i færd med at skrive SRP om Komplekse tal, da jeg støtte på et problem:

Jeg har følgende opgave: Løs følgende komplekse ligning: (8z^3+i)(z^4+7+4i)=0

Dette kan jeg godt få til at lade sig gøre i MathCad men ville gerne vide hvordan man gjorde det i hånden trin for trin for bedre forståelse. På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2010 af peter lind

Man vil først bruge 0 reglen så man får 8z3+i=0 eller z4+7+4i=0. Begge kan mere bredt skrives som zn=a hvor a er et komplekst tal. a vil man dernæst skrive i polære koordinater  altså a=r*ei(u+2pπ).  z er så r1/n*ei(u+2pπ)/n. som så kan omskrives igen til rektangulære koordinater, hvis det ønskes.


Svar #2
03. februar 2010 af VanHarT (Slettet)

okay.... hvad bliver den så i rektangulær? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2010 af peter lind

Prøv selv at regne det ud.


Svar #4
07. februar 2010 af VanHarT (Slettet)

Jeg kan nu stadigt ikke se logikken i det, da det ikke er simpel addition, multiplikation eller division. har ikke haft undervisning i det og har kun lavet det jeg har kunnet lære mig selv så forstår den ikke lige umidelbart må jeg nok indrømme :-/


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2010 af peter lind

Hvis du har et komplekst tal skrevet som r*eiu kan det skrives som r*cos(u)+r*i*sin(u)


Svar #6
07. februar 2010 af VanHarT (Slettet)

Kan godt være jeg ikke er så langt inde i emnet for alt ander jeg har lavet indholder kun addition, subtraktion, multiplikation samt division. Så kan ikke helt sætte mig ind i hvordan man regner med sinus og cosinus. Det ville derfor være en enorm hjælp hvis det var muligt at du kunne forklare hvad of hvorfor du gør de forskellige led, dette er den sidste opgave jeg mangler at løse for at kunne aflevere. Men du skal ihvertfald have tak for den hjælp du har givet indtil nu, men hvis det var muligt som jeg forklarede før at du kunne løse opgaven for mig med forklaringer ville det være iminent!


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2010 af peter lind

Du kan læse om polære koordinater her http://da.wikipedia.org/wiki/Pol%C3%A6re_koordinater Det er ganske vist ikke om komplekse tal; men den eneste forskel er at man kalder y-aksen for den imaginære akse eller i-aksen. Sinus og cosinus slår man normalt op på en lommeregner. Nogle lommeregner har også omregning mellem polære og rektangulære koordinater.


Skriv et svar til: Komplekse tal - problem med ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.