Matematik

funktion for bærekablet

04. februar 2010 af ilajil (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej 

Jeg skal finde funktionen for et bærekabel på den nye lillebæltsbro

Opgaven lyder:

Ved anvendelse af teorien for en hængebros bærekabler samt de i a. fundne koordinater, opstilles en funktion for bærekablet.

Jeg har fundet koordinaterne 

A = (-540, (40,20))
B = (-300, 121)
C = (300, 121)
D = (540, (40,20))
M = (0, 54,333)

det ville være en stor hjælp hvis nogen vidste hvordan jeg finder det for jeg er gået fuldstændig i stå!!

 - AJ 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det ser jo pænt symmetrisk ud, men hvorfor har du en ekstra parentes omkring 40,20 ? Kan det tænkes, at du skal have fat i noget med kædelinier?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2010 af piper (Slettet)

Et hængekabel opfylder at danne en parabel. Du kan altså tage udgangspunkt i

B = (-300, 121)
C = (300, 121)
M = (0, 54.333)

Opstil 3 ligninger med 3 ubekendte, løs ligningssystemet og dermed har du en forskrift for hængekablet. Der er altså tale om en forskrift på formen Ax2+Bx+C = 0, hvor A, B, C er reelle tal, men hvor A ≠ 0.

Da punktet M giver at f(0) = 54.333 har du allerede værdien for C.

God fornøjelse.


Svar #3
04. februar 2010 af ilajil (Slettet)

Mange tak det var lige hvad jeg havde brug for :)

Tak

          - AJ


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2010 af piper (Slettet)

Det var så lidt!


Skriv et svar til: funktion for bærekablet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.