Matematik

Bestem toppunkt, og tegn parablen

04. februar 2010 af Djemba (Slettet) - Niveau: B-niveau

Y= x^2-4x+3

Man skal så bestemme toppunkt, og tegne en parabel.

a: 1 b:-4 c:3

(-4)^2 - 4.1.3

16-12

d=4

Bruger man så ikke denne formel

T= -(-4)/2.1 og -4/4

Så har vi T(2,1)

Skal man så ikke bare lave et silleben til x^2, for at kunne tegne en parabel`??


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af mathon

      T = (-(-4)/(2·1) ; -4/4) = (2;-1)


Svar #2
04. februar 2010 af Djemba (Slettet)

Argh ja,  glemte fortegnet. Du er dagens helt Mathon.


Skriv et svar til: Bestem toppunkt, og tegn parablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.