Matematik
Skæringspunkter med koordinatplader
06. februar 2005 af
MiwKat (Slettet)
Hey Hey
Vi er lige startet på rumgeometri med vektorer og er ikke helt så skrap til det endnu...
Jeg skal finde skæringenspunkterne med de tre koordinatplader i følgende parameterfremstilling:
m: (x,y,z) = (12t, 2-5t. 4-4t)
jeg forstår bare ik om man så skal sætte de forskellige ligninger til 0..??
Vi er lige startet på rumgeometri med vektorer og er ikke helt så skrap til det endnu...
Jeg skal finde skæringenspunkterne med de tre koordinatplader i følgende parameterfremstilling:
m: (x,y,z) = (12t, 2-5t. 4-4t)
jeg forstår bare ik om man så skal sætte de forskellige ligninger til 0..??
Svar #1
06. februar 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)
For xy-planen er z altid nul, og for linjen m er z = 4-4t
4-4t=0
4=4t
t=1
Indsæt t i m, og du har skæringspunktet med xy-planen. Det samme gør du med xz-planen, hvor y=0, og med yz-planen, hvor x=0.
4-4t=0
4=4t
t=1
Indsæt t i m, og du har skæringspunktet med xy-planen. Det samme gør du med xz-planen, hvor y=0, og med yz-planen, hvor x=0.
Svar #2
06. februar 2005 af MiwKat (Slettet)
tak ska du have...:) så var det slet ik så galt igen....
Skriv et svar til: Skæringspunkter med koordinatplader
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
