Matematik

HJÆLP!! - MATEMATIK (FUNKTIONER)

05. februar 2010 af Hottienottie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når man står med øjet "a" meter over havoverfladen, kan man i klart vejr se "b" km ud over havet, dvs. horisonten ligger i denne afstand. Sammenhængen mellem "d" og "h" er tilnæmelsesvist

a=3,8√(b) eller a(b)=3,8√(b)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2010 af MN-P (Slettet)

Hvor kommer d ind i billedet?

Skriv hele den oprindelige opgavetekst ind her


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, hvad er d og h, og hvad er dit spørgsmål?


Svar #3
05. februar 2010 af Hottienottie (Slettet)

 Når man står med øjet "a" meter over havoverfladen, kan man i klart vejr se "b" km ud over havet, dvs. horisonten ligger i denne afstand. Sammenhængen mellem "a" og "b" er tilnæmelsesvist

a=3,8√(b) eller a(b)=3,8√(b)

spørgsmålet lyder..

hvor langt kan man se fra et 53 meter fyrtårn?
hvor højt skal man op, hvis man ønsker at se 45 km ud over havet?


Brugbart svar (2)

Svar #4
05. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Godt nok.
I det først spm. kender du en højde, 53 m, dvs a i dit udtryk, så du skal finde b. Det finder du ved at kvadrere udtrykket og så isolere b.
I det andet spm. kender du afstanden, 45 km, dvs b i dit udtryk. Der kan du direkte indsætte og så finde a, den højde hvorfra du kan se ud til 45 km.


Svar #5
05. februar 2010 af Hottienottie (Slettet)

#4

Godt nok.
I det først spm. kender du en højde, 53 m, dvs a i dit udtryk, så du skal finde b. Det finder du ved at kvadrere udtrykket og så isolere b.
I det andet spm. kender du afstanden, 45 km, dvs b i dit udtryk. Der kan du direkte indsætte og så finde a, den højde hvorfra du kan se ud til 45 km.

kender du en formel for alt det der ^^^

når jeg isolere b, bliver det så til gange?

i det andet spørgsmål forstod jeg ikke lige helt hvad du mente.. 


Brugbart svar (2)

Svar #6
05. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

OK, formlen er

a = 3,8 √b , hvor a er højden over havet i m, og b er afstanden i km.

I spm 1 kender du a = 53 og skal finde b. Kvadrerer du, finder du

a2 = 3,82 b

eller

b = (a/3,8)2 = (53/3,8)2 = 194,5 km.

I spm 2 kender du b = 45 km og skal finde a direkte af formlen:

a = 3,8 √b = 3,8 √(45) = 25,49 m


Svar #7
05. februar 2010 af Hottienottie (Slettet)

mange tak for hjælpen .. 


Skriv et svar til: HJÆLP!! - MATEMATIK (FUNKTIONER)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.