Matematik

3 ligninger med 3 ubekendte, (2.ligninger med 2.ubekendte)

05. februar 2010 af zara_sarah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa alle sammen

jeg har 3 ligninger hvor jeg skal finde a,b og c.

ligningerne:

1. 25=a*0^2 + b*0+c    Jeg har beregnet frem til at c=25

2. 12,249=a*(-50)^2+b*(-50)+c     c=25

3. 9,74=a*50^b+50+c                    c=25

men jeg har svært ved at beregne a og b. Jeg har prøvet at sætte 25 ind i c´ plads,jeg har både prøvet erstatnings metode og lige store koefficienter. Men det har ikke lykkedes for mig at løse den.

jeg håber nogle kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Er du sikker på, at du har gengivet ligningerne korrekt her? Ligning 3 ser lidt suspekt ud.


Svar #2
05. februar 2010 af zara_sarah (Slettet)

Ups.. det har du ret i..

ligning 3.

9.74=a*50^2+b*50+c


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt så c=25 i 2) og 3), så får du de to ligninger i a og b:

2) 12,249 = 2500a - 50b + 25

3) 9,74     = 2500a + 50b + 25

Læg de to ligninger sammen (højresider for sig og venstresider for sig), så får du

12,249 + 9,74 = 5000a + 50, d.v.s a = -28,011/5000 = -0,0056

Træk derefter 2) fra 3), så får du

9,74 - 12,249 = 100b, d.v.s. b = -2.509/100 = -0.002509

Håber det giver mening.


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ups, i den sidste ligning brugte jeg decimalpunktum i stedet for decimalkomma. Det skulle være

b = -2,509/100 = -0,002509


Svar #5
05. februar 2010 af zara_sarah (Slettet)

1000 tak, for hjælpen.

Jeg havde slet ikke forventet et hurtigt svar samt en god forklaring.


Skriv et svar til: 3 ligninger med 3 ubekendte, (2.ligninger med 2.ubekendte)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.