Matematik

Isolere x i ligning med rod

06. februar 2010 af Fuuugl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey folks

Jeg står med følgende ligning:

30= π·x·√((6^2 )+ (x^2 ) )

Hvilke regneregler gælder for at ophæve sådan en rod?
Gerne step by step :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Kvadrer ligningen, så får du en 2.-gradsligning i x2, som du kan løse

900 = π2 x2 (62 + x2)

dvs

π2 (x2)2 + 62π2x2 - 900 = 0


Skriv et svar til: Isolere x i ligning med rod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.