Matematik

Forskriften for stykkevis lineære funktion?

07. februar 2010 af donbak22 (Slettet)

Hej

Er der en der lige kan hjælpe mig med denne opgave?

"De faste omkostninger ved produktion af en vare er 4.000kr. De variable omkostninger er 5 kr. pr. stk. for de første 1.500 stk. og 4 kr. pr. stk. for de resterende stykker.

a) Bestem forskriften for den stykkevis lineære funktion f, der beregner de samlede omkostninger ved produktion af x stk."

Jeg har prøvet, men jeg føler ikke at det er det rigtige jeg er kommet frem til. Er det ikke også en lineære forskrift jeg har beregnet?

Første forskrift: y=5x+4000

Omkostninger for de første 1500 styk: (1500*5) = 7500 kr.

Pris efter 1500 stk: (x-1500)*4 = -4x - 6000

Udregningen for den anden funktion ser således ud: 4000 + 1500 * 5 + (x-1500)*4= 4000 +7500 +4x - 6000

Forskriften kommer derfor til at hedde: y=4x + 5500


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af mathon

            1)  y = 5x + 4000  for 0<x≤1500

            2)  y = 4(x-1500) + 5·1500 + 4000 = 4x + 5500    for x>1500


Svar #2
07. februar 2010 af donbak22 (Slettet)

Okey mange taak!

Den første forstår jeg godt. Men jeg kan ikke se hvordan du får nr. 2 udregningen til at give 4x + 5500? :)


Svar #3
07. februar 2010 af donbak22 (Slettet)

Ej nu er jeg med! jeg har fuldstændig glemt at når man skal beregne den første parantes er der et - (minus) .. SÅ nu giver dte mening, mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Forskriften for stykkevis lineære funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.