Matematik

Integration af funktion

07. februar 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

Hej alle og go' søndag.

Sidder her og har lidt problemer med at integrerer.

Jeg har fået stillet funktionen f(x) = x * Sin(x)

Jeg skal bestemme arealet under grafen for intervallet x = [1;2]

Er det noget I måske ville hjælpe med?

På forhånd tak! 

Mvh. Kenn.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2010 af mathon

   ∫x·sin(x)dx = x·(-cos(x)) - ∫(-cos(x))·1dx = -x·cos(x) + ∫cos(x)dx = -x·cos(x) + sin(x) + k

   12x·sin(x)dx = [-x·cos(x) + sin(x)]12 = -2·cos(2) + sin(2) - (-1·cos(1) + sin(1)) =

                                                           -2·cos(2) + sin(2) + cos(1) - sin(1) ≈ 1,44042


Skriv et svar til: Integration af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.