Matematik

beregning af andenkoordinat

07. februar 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

jeg har en opgave som jeg ikke aner hvad jeg skal stille op med:

To linjer er bestemt ved:
4x-3y=20
5x-ay=11,

hvor a er et tal.

Linjerne skærer hinanden i et punkt P med førstekoordinaten 3.

Beregn andenkoordinaten til P samt værdien af a.

Beregn et gradtal for en af vinklerne mellem de to linjer.
 

Håber der er en der vil hjælpe, og på forhånd 1000 tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af peter lind

Sæt x=3 ind i de 2 ligninger. Den første ligning giver så skæringspunktets y koordinat. Sæt dette ind i den anden ligning og du finder a.


Skriv et svar til: beregning af andenkoordinat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.