Matematik

Vektorer

07. februar 2010 af botoft (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave...

Er vektoren v = (31; 43) normalvektor for linjen med ligningen 899x + 1247y = 461???

På forhånd tak for hjælpen :-)

                      


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2010 af piper (Slettet)

Du kunne jo finde linjens retningsvektor r og undersøge om r • v = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2010 af PeterValberg

Det vides:

Ud fra linjen ligning kan normalvektoren for linjen aflæses til:

Du skal nu undersøge om:

Der er mere end en måde at gøre det på, - den ene er med determinanten af vektorerne:

Dermed er de to vektorer parallelle og vektor v er normalvektor til linjen.

Du kunne også have undersøgt om:

(det ville i dette tilfælde give t=29, der kan forlænge vektor v til normalvektoren 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
08. februar 2010 af botoft (Slettet)

Tusind tak for hjælpen med det meget fyldstgørende og forklarende svar :-)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.