Matematik

LIGNINGER OG ULIGHEDER

07. februar 2010 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen, jeg har brug for hjælp.

Jeg kan ikke forstå opgaven, er der ikke nogen der vil hjælpe mig. PLEAS

OPGAVE 7

I et rektangel er den ene side dobbelt så lang som den anden. Arealet af rektanglet er 18 cm2. Opstil en ligning der viser sammenhængen mellem de to sider og find længden af dem.
 

KAN IKKE FORSTÅ OPGAVEN?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af piper (Slettet)

Den korte af siderne har længden x, og da den anden er dobbelt så lang er længden af denne 2x.

A = (2x) * (x) = 2x^2

Løs 2x^2 = 18 og smid den negative løsning væk


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2010 af peter lind

Kald den korte side x. Den anden side har så længden 2x. Brug at arealet er produktet af de 2 sider.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2010 af katrine45 (Slettet)

 DU kan kalde den ene side i rektanglet x. Du ved den anden side er dobbelt så lang, derfor kan du kalde den x*2. Arealet er 18cm2. Og arealet af et rektangel regner du ved at sige den ene side gange den anden. Derfor må arealet være x*(x*2)=18 nu kan du regne ligningen ud for at finde ud af hvor lang siderne er (x) 


Skriv et svar til: LIGNINGER OG ULIGHEDER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.