Matematik

Ligninger og uligheder

07. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ved opslag i en bog er produktet af sidenumrene på de to sider (venstreside og højreside) der er slået op på 5852.

Hvilke sidenumre er der slået op på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af piper (Slettet)

Det ene sidenummer er 1 større end det andet.

Løs x * (x + 1) = 5852


Svar #2
07. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

svaret giver side 76 og 77!!?

hvordan det?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2010 af piper (Slettet)

Ja. Når du finder x har du det mindste af sidenumrene

Indsæt det i ligningen og bekræft rigtigheden

76 * (76 + 1) = 5852


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2010 af peter lind

Uddrag kvadratroden af de 5862. Den mindste sidenummer må være mindre end kvadratroden, den største større.


Svar #5
07. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

hvordan ser beregningerne ud?

altså nå du siger:

x * (x + 1) = 5852 og hva så der??


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2010 af piper (Slettet)

Tag udgangspunkt i det mindste sidetal x. Det må naturligvis gælde at det andet sidetal er 1 større.

Da produktet af de to sidetal er 5852 gælder altså at x * (x + 1) = 5852. Du skal altså blot løse andengradsligningen for at få det mindste af de to sidetal.

x * (x + 1) = 5852

Eller på ordnet form:

x^2 + x -5852 = 0

Har løsningen 76.

Der med er der tale om sidetallene 76 og 77


Svar #7
07. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Nåå let nok takker ;D


Skriv et svar til: Ligninger og uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.