Matematik

Lineære funktion- hjææææælp

07. februar 2010 af miggggggg (Slettet)

Hej,

jeg sidder med en opgave hvori der er en opgave hvor jeg er gået lidt i stå. jeg håber nogle vil hjælpe mig.

opgaven lyder:

Tegn grafen for den lineære funktion f, for hviken Dm (f) = (-8,4), f(2) = -3 og f(-3) = 4. Bestem en forskrift for f. Angiv f(-1), og løs derefter ligningen f(x) = -1

jeg ved at man skal bruge to-punkts-formlen:

(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)

f(2) = x1
y1= -3
f(-3)= x2
y2= 4

kan det passe? men så er jeg gået i stå og ved ikke hvordan jeg kommer videre :-(

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af peter lind

Du kan enten bestemmer ligningen ud fra at linien går igennem punkterne (2,-3) og (-3,4) eller du kan bruge at f(x) = a*x+b og sætte værdierne ind så du får a*2+b=-3 og a*(-3)+b=4


Svar #2
07. februar 2010 af miggggggg (Slettet)

tak for dit svar peter.. vil du ikke lige tjekke om jeg har regnet det rigtigt?

 
a= y2-y1 /  x2-x1

a= 4- (-3) / -3-2 = 7/6

b= (x0,y0) = (-3,4)

y-y0 = a(x-x0)

y-4 = 7/6 ( x- (-3))

y =

hmm, jeg kan ikke komme videre :S

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2010 af peter lind

Du mangler en masse paranteser. Hvis du ikke vender dig til at bruge dem, går det galt, når du skal bruge programmer samt når du skal kommunikere om matematik i det hele taget.. Ellers a= (4-(-3))/(-3-2) = 7/(-5) = -7/5


Svar #4
07. februar 2010 af miggggggg (Slettet)

oki, hvad med b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2010 af peter lind

Når du bruger et forkert a til at regne b ud med får du ikke det rigtige resultat.


Skriv et svar til: Lineære funktion- hjææææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.