Matematik

hvad for et tal??

07. februar 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

et andengradspoly. er angivet: -x^2 - 2x + 1

Hvad for et tal er det der -x^2??

Fordi x^2 plejer at være 1, men nu kan jeg ikke indsætte 1. Hvad for et tal skal a så være``???


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af peter lind

x er en variabel ikke et tal, så det er meningsløst at tale om at x2 er et tal


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2010 af nicolaistotttrup (Slettet)

Funktionen hedder 0 = -x^2 - 2x + 1

Så må det hhv. hedde sig:

a = -1 b = -2 og c = 1

Hvis du da skal ind og regne på det, ellers har peter lind ret ...


Svar #3
07. februar 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

Ja jeg skal ind og regne diskriminanten..  dvs jeg skal bruge et tal, som jeg kan indsætte istedet for a.

Men jeg kan da ikk indsætte -1???? fordi (-1)^2 = 1??

Det skal da give minus ikk???


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2010 af peter lind

Du kan rolig regne med a =-1


Svar #5
07. februar 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

okay 1000 tak for hjælpen, troede lige jeg var forkert på den..


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2010 af nicolaistotttrup (Slettet)

Som hovedreglen, hvis der blot står x så er x = 1, hvis der står -x så er x = -1. Hvis der står alle andre tal foran x så er x det tal, f.eks. 51x^2, x = 51


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2010 af peter lind

#6 x er ikke et tal; men en variabel. Hvis der ikke står noget foran x2 i et andengrads polynomium betyder det a=1, hvis der står -x2 er a = -1, hvis der står noget andet er dette andet a.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. februar 2010 af nicolaistotttrup (Slettet)

Det er flot. Men nu snakkede vi om at udregne et andengradspolynomies skæring med y-aksen og i det tilfælde er x = -1. Hvis man blot kigger på funktionen er x selvfølgelig en variabel som du så flot forklare det ...


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. februar 2010 af peter lind

Nej. Et andengrads polynomium skærer bestemt ikke altid i x = 1


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. februar 2010 af nicolaistotttrup (Slettet)

Nej det sagde jeg heller ikke. Tror også jeg fik formuleret mig dårligt. I dette tilfælde, for den pågældende funktion er x^2-leddet for dette andengradspolynomien -1 SÅFREMT at vi skal udregne polynomiets skæringer med x-aksen, som jeg tidligere har skrevet. At x er en variabel, som du så fint pointere bagefter, har jeg ingen indvendinger mod, da du har ret. Håber det rettede op på misforståelsen ...


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. februar 2010 af peter lind

Jeg har faktisk forstået hvad du mente, men det er udelukkende på grund af den tidligere diskussion. Problemet er at du har skrevet noget andet end hvad du mente. Der er forskel på om koefficienten til x2 er 1 eller -1 og om x er 1 eller -1


Skriv et svar til: hvad for et tal??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.