Matematik

Ligning

07. februar 2010 af rictor (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Håber i kan hjælpe mig med denne ligning:

(5x - 8)/5 = 3x + 4

(5x - 8 · 5)/5 = 3x + 4 · 5 =

5x - 8 = 3x + 20 ....

Hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af Tyrael (Slettet)

Brug din lommeregner og tryk på solve-knappen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2010 af nicolaistotttrup (Slettet)

Samler x på den ene sider og de andre tal på den anden:

5x - 8 - 3x = 20

5x - 3x = 20 + 8

2x = 28

x = 28/2

x = 14


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2010 af sigmund (Slettet)

a) Gang med 5 på begge sider: (5x - 8) / 5 * 5 = (3x + 4) * 5 <=> 5x - 8 = 15x + 20.

b) Læg 8 til og træk 15x fra på begge sider: 5x - 8 + 8 - 15x = 15x + 20 + 8 - 15x <=> -10x = 28.

c) Dividér med -10 på begge sider: -10x / (-10) = 28 / (-10) <=> x = -28/10 = -14/5.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.