Almen studieforberedelse (AT)

AT-emne 2010, specifikt

08. februar 2010 af Lisa3y (Slettet)

Hej allesammen!

Er der nogen der kan hjælpe mig ved at give et bud på hvordan jeg kan koble Fysik B på emnet "Freuds psykoanalyse", hvor jeg bruger psykologi C. Eventuelt gerne andre emner med psykologi som fokus.

Jeg ville blive rigtig glad for et eller flere svar! (:

Hilsen Lisa


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Jeg tror ikke du kan koble fysik til psykologi, omkring dette emne.

Det virker som en umulig opgave, desværre.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2010 af dianace (Slettet)

Kære Lisa

Jeg sidder med min datter og snakker AT forløb. Vi har talt om Freuds psykoanalyse, men evt. med dansk eller old som andet fag.

Da jeg er psyklog, vil jeg godt komme med en kommentar til dit spørgsmål.

Umiddelbart er fysik og psykoanalysen ikke et nemt område. Det kan evt. hægtes sammen med kemi, hvor der kan diskuteres at Freuds udvikling af psykoanalysen manger at tage højde for at flere af de psykotiske lidelser som skiofreni også har noget at gøre med hjernens kemiske substanser.

Men som du kan høre, så er det ikke helt nemt. Har du noget mere specifikt om fysik, så vil jeg gdt svare mht. til psykologi.

Ellers så kan "Ødipus" i Old bruges. Freuds lod sig inspirere til at udvikle "ødipus- komplekset "på det grundlag.

Dansk kan evt. bruges ved at man diskuterer Freuds personlighesmodel om ID, JEGét og OVER-JEGèt og hvilken betydning det havde for dansk litteratur f. eks i 1970, hvor mange forfattere anvendte modellen til at beskrive romanfigurernes udvikling.

Venligst

Diana


Svar #3
09. februar 2010 af Lisa3y (Slettet)

Hej Diana.

Mange tak for svar. Jeg har gået ad helt andre veje fordi jeg, som du også påpeger, til sidst fandt det umuligt at koble sammen. Jeg havde overvejet psykologi og dansk, som du præcis også foreslår.

Ødipus var også et godt foreslag, men da jeg havde old på c-niveau sidste år, og psykologi i år på c-niveau, kan jeg ikke vælge begge, da det ene fag skal være mindst B-niveau.

Nu er jeg så endt ud med emnet "Flyvemaskiner" i fysik B og historie A, hvor jeg fokuserer på aerodynamik samt en historisk indgangsvinkel, men tusind tak for dit svar (:

Hilsen Lisa


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Hej Diana.

Jeg er ikke sikker på at man kan bruge Ødipus-komplekset til at arbejde sammen med Freud.
Den er nok på kanten af hvad der bedes om i opgaveformuleringen.

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. februar 2010 af dianace (Slettet)

Kære Karam

Det er muligt du har ret. Det er selvfølgelig jeres faglærere der bedst kan vurdere det. Min datters Oldlærer har dog bekræftet at det er en mulighed.

Ødipus-komplekset  udvikledes af Freud og er en lille del af hans teoretiske psykoanalyse, som en forklaring på en tidlig fejludvikling hos den voksne neurotiske person(kaldes idag psykiske lidelser).

Psykoanalysen er et videnskabeligt gennembrud og også en teknologisk landvinding, idet de metoder og teknikker der idag anvendes i psykologien (samt andre fagrelatterede områder)n oprindelig stammer  fra Freuds geniale nye tanker om voksne menneskers negative adfærd og handlinger. Nutidige metoder er udviklet til at påvirke negativ menneskelig adfærd etc. til at blive mere hensigstmæssige.

En mulig diskussion af Freud er f. eks at "Ødipus- komplekset" ikke længere anvendes i noget større omfang og var "ren spekulation". men gav alligevel anledning til at vi blev opmærksomme på barndommens betydning for menneskers udvikling. Der kan altså laves rigtig megen perspektivering til det 20 århundredes videreudvikling indenfor psykologi etc.

Jeg ønsker jer al mulig held og lykke med AT opgaven.

Skriver nogen i psykologi er I velkommen til at spørge 

Diana


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Jeg er helt enig og ser også sammenhængen. Der er bare dele af opgaveformuleringen der modsiger et sådant emnevalg. Tro mig; jeg synes det er meget spændende, og der er helt sikkert tale om et videnskabelige gennembrud (dog ikke en teknologisk landvinding!!!).

Der er dog ellers mange måder at inkludere Freuds psykoanalyse på, og det er ærlig talt et skide spændende emne.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2010 af Lacasa (Slettet)

Hej Diana

Har selv et spørgsmål

Jeg skal skrive i mit AT emne, om freuds psykoanalyse, med henblik på ødipuskomplekset samt driftsteorien.
Til analysen skal jeg bruge novellen Ud af mørket, af Victoria Benedictsson.

Mit problem er, at jeg skal inddrage det naturvidenskabelige fakultet, og dermed beskrive de metoder der hører dertil.
Disse skal passe med ødipuskomplekset samt psykoanalysen. Jeg har dog svært ved at se det naturvidenskabelig ved det. Freud har en masse teorier, som han har på baggrund af en række samtaler med sine patienter. Men det er da ikke naturvidenskabeligt??
 

mvh Amanda


Svar #8
09. marts 2010 af Lisa3y (Slettet)

Lacasa..

Jeg tillader mig lige at forsøge mig med et svar på dit problem.

Når man arbejder med den naturvidenskabelige metode, arbejder man som regel deduktivt eller induktivt. I dette tilfælde har Freud arbejdet induktivt. Dvs. at han på baggrund af en masse observationer har opstillet en generel teori.

Du kan søge uddybende om det på google :)

- Lisa


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. marts 2010 af yellowphrase (Slettet)

Har skrevet til din indbakke Lacasa, vi har åbenbart nøjagtigt det samme emne OG det samme problem! Kunne være lidt fint at snakke sammen :)


Skriv et svar til: AT-emne 2010, specifikt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.