Matematik

Hjælp til en opgave om trekantsberegning, haster lidt ;)

08. februar 2010 af englo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Denne opgave (vedhæftet) bliver ved med at drille mig, nogle der kan hjælpe? ;)

Vedhæftet fil: Opgave 2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug Pythagoras på trekanten ABC, hvor r = AB, BC = 0,62m, og AC = r-0.31m. Altså

AB2 = BC2 + AC2 eller

r2 = (0,62m)2 + (r-0,31m)2, eller

r2 = (0,62m)2 + r2 + (0,31m)2 -2*(0,31m) r, hvoraf

2*(0,31m) r = (2*0,31m)2 + (0,31m)2, eller

2 r = 5*(0,31m), dvs. r = 2,5*0,31 m = 0,775 m

Og diameteren er d = 2r = 1,55 m


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2010 af mathon

      (r-0,31)2 + 0,622 = r2

      r2 - 0,62r + 0,0961 + 0,3844 = r2

       -0,62r + 0,4805 = 0

       0,62r = 0,4805

       r = 0,4805/0,62 = 0,775

       d = 2·r = 2·0,775 = 1,55


Svar #3
08. februar 2010 af englo (Slettet)

Jeg forstår ikke det jeg har markeret med sort:
 

AB2 = BC2 + AC2 eller

r2 = (0,62m)2 + (r-0,31m)2, eller

r2 = (0,62m)2 + r2 + (0,31m)2 -2*(0,31m) r, hvoraf  hvorfor sætter du r^2 ud fra parentesen og hvor kommer -2*(0,31m)r fra?

2*(0,31m) r = (2*0,31m)2 + (0,31m)2, eller

2 r = 5*(0,31m), dvs. r = 2,5*0,31 m = 0,775 m


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave om trekantsberegning, haster lidt ;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.