Matematik

Beregn koordinater

08. februar 2010 af Pthomas (Slettet)

Jeg har en parameterfremstilling som lyder på:

(2,5,9) + t*(-6,1,-1)

Et punkt D = (4, yd, zd) ligger på linjen.

Hvordan beregner jeg koordinaterne yd og zd ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Først finder du det t, der giver x=4. Parameterfremstillingen for x er

x(t) = 2 -6t = 4, der giver 6t = -2, eller t = -1/3.

Dette t indsætter du så i parameterfremstilloingerne for y(t) og z(t) og finder dermed de tilsvarende y- og z-værdier for dette punkt.


Svar #2
08. februar 2010 af Pthomas (Slettet)

Tak.. Det må altså give værdierne:

y = 4,667

z = 9,333

Ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Beregn koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.