Matematik

Differentialligninger af typen y'=g(x)

09. februar 2010 af Bonnie120 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en opgave her som jeg har noget svært ved. Nogen som kan hjælpe?

For en partikels bevægelse kan der opstilles følgende ligning mellem vejlængden s og tiden t:

s = 1/3 * t3 - 3 * t2 + 6t +2

a) Bestem et udtryk for hastigheden v.

b) Bestem et udtryk for accelerationen a.

c) Skitser i et koordinatsystem kurverne for s-t, v-t og a-t, for t > 0.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2010 af sigmund (Slettet)

a) Hastigheden er givet ved s'(t).

b) Accelerationen er givet ved s''(t).


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

v=dS/dt, a=dv/dt, og så skl der vel stå S(t), v(t) og a(t) i spørgsmål c? Så du skal altså starte med at diferentiere, og kurverne kan du lave med et matematikprogram.


Svar #3
09. februar 2010 af Bonnie120 (Slettet)

Tak..
Den er lavet.


Skriv et svar til: Differentialligninger af typen y'=g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.