Matematik

Vis, at en trekant med sidelængderne a = 3, b = 4, c = 6 ikke er retvinklet

09. februar 2010 af spygat (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal lave en matematik opgave hvor opgaven er følgende:

Vis, at en trekant med sidelængderne a = 3, b = 4, c = 6 ikke er retvinklet

Hvordan gør jeg dette? :S


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

For en retvinklet trekant gælder Pythagoras, c^2 = a^2+b^. Omvendt gælder, at hvis Pythagoras for trekantens sidelængder ikke er opfyldt, er trekanten ikke retvinklet. Prøv efter, om denne trekant opfylder Pythagoras eller ej.


Svar #2
09. februar 2010 af spygat (Slettet)

Pythagoras er ikke opfyldt da:

3*3  + 4 * 4 = 6 * 6

9 + 16 = 36

Så hvad nu? :)


Svar #3
09. februar 2010 af spygat (Slettet)

Min fejl.

Tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så ved du, at trekanten ikke er retvinklet. Læs argumentationen i #1.


Skriv et svar til: Vis, at en trekant med sidelængderne a = 3, b = 4, c = 6 ikke er retvinklet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.