Fysik

Vindmølles effekt

09. februar 2010 af Sary (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder og regner min fysikopgave, men jeg kan ikke få den til at passe. Har fået oplyst resultatet skal være omkring 933 kW

Jeg har selv regnet følgende

Pvind = ½ * 1,227595 kg/mol *1,52053 km*10 ^3m/s

udfra formlen

Pvind= ½ * ρ * A * V3

- Altså det giver det rigtige, men burde tallene ikke alle sammen være i kg eller km? (;


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

Prøv lige at forklare hvad de enkelte led er?


Svar #2
09. februar 2010 af Sary (Slettet)

ρ - densitet

A - areal

V - vindhastighed, som er opløftet i 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

ok

så har du til at starte med i hvertfal en masse rod i dine enheder.

densitet er givet i kg/m^3, og ikke i kg/mol

Areal er givet i m^2 eller km^2 og ikke bare i km

Prøv så vidt muligt at regne det hele i SI enheder. Dvs. kg/m^3 for densitet, m^2for areal og m/s for hastighed


Svar #4
09. februar 2010 af Sary (Slettet)

Ja men enhederne vil jo ikke ændre noget ved resultatet? Spørgsmålet var om jeg godt kan have vindhastigheden til at være m/s, når resten er i km og kg (arealet skal være i km) (;


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 ja, det kan du godt. du skal bare holde tunge lige i munden når du sætter dine kommaer. mit råd er at regne det hele om SI-enheder. Så er du sikker på at tal og enheder følges ad.

kg/m^3*m^2*m^3/s^3=kg*m^2/s^3

J=N*m

N=kg*m/s^2

så du har J/s=W

så skal du bare dividere med 1000 for at få det i kW


Svar #6
09. februar 2010 af Sary (Slettet)

Hvis man dividerer med 1000 får man 93,333 s;


Svar #7
09. februar 2010 af Sary (Slettet)

Nej det er rigtigt, tak (;


Skriv et svar til: Vindmølles effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.