Matematik

rettelse punktmængde

09. februar 2010 af Milll (Slettet)

en funktion f er givet ved forskirften

f(x) =x + sin (x)

grafen for f, koordinatsystem med enheden førsteakse og linje x=a, a>0, afgrønser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal

Bestem a, så arealet af M bliver 2

jeg får a = 7,00876

kan d passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Arealet er

∫(x+sin(x)) dx integreret fra 0 til a. Det udregner du til

A(a) = a2/2 + 1 -cos a

og du skal finde a så A(a) = 2. Det finder jeg for a = 1,4782


Svar #2
09. februar 2010 af Milll (Slettet)

når jeg udregner d med lommerregner får jeg det til 7


Svar #3
09. februar 2010 af Milll (Slettet)

kan det være fordi min lommeregner er indstilleret forkert? :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så må du vist have en fortrolig snak med din lommeregner. Jeg aner ikke hvad du laver med den.


Svar #5
10. februar 2010 af Milll (Slettet)

taster jeg det ikke således (lommeregner)

solve (2=∫0 x+sin,a)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg bruger ikke lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Skal du ikke have et x efter sin i dit solve udtryk?


Skriv et svar til: rettelse punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.