Matematik

Bestem koordinatsættet til punktet C

10. februar 2010 af GEF (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har et spørgsmål som jeg håber I kan hjælpe mig med,
det lyder således:

I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt A(2,3). Parallelogrammet ABCD er bestemt ved

AB vektor =   1
                       2

AD vektor = 3
                    -2

Bestem koordinatsættet til punktet C.

hvordan fikser jeg lige den?
 

mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Husker du, hvordan summen af to vektorer kan defineres?


Svar #2
10. februar 2010 af GEF (Slettet)

Mener du AB + AD ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Ja, AC = AB + AD.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Husk så også, at koordinatsættet til C er stedvektoren til C, altså vektoren OC, hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt. Og den vektor finder man som

OC = OA + AC,

hvor AC findes som i #3, og OA er koordinatsættet til punkt A. Altså

OC = OA + AB + AD


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2010 af moeffe-blomsten (Slettet)

 Hvordan har du regnet de resterende opgaver?

Jeg er kørt fast i den med gradtallet?

Beregn gradtallet dor den spidse vinkel mellem diagonalerne i paralellogrammet.


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til punktet C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.