Matematik

Matematik og fysikformel - sammenhæng

11. februar 2010 af Pulchrum (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Sidder lige og skal lave en rapport, og den er jeg sådan set færdig med.

Men der er et spørgsmål jeg ikke kan finde ud af.

Jeg har 2 formlen, en fra matematik og en fra fysik.

Den fra matematik: f(x)=b·ax

Den fra fysik: I(x)=I0·e-k·x

Det har noget at gøre med halveringstykkelse.

I matematik ser den sådan ud: t½ = ln(½)/ln(n)

I fysik ser den sådna ud: t½=ln(2)/k

altså alt i alt HVORDAN OVERSÆTTER JEG FRA MATEMATIK TIL FYSIKSPROG?

Spørgsmålet er: Hvordan kommer jeg fra matematikformlen til fysikformlen, altså hvordan er de ens, hvordan oversætter jeg den ene til den anden.

Hjælp tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2010 af mathon

"oversættelsen"
er
            a = e-k
eller
            -k = ln(a)

hvoraf
         = ln(2)/k = -ln(2)/(-k) = ln(1/2)/ln(a)

...............

i overensstemmelse med din anden tråd
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=803505


Svar #2
11. februar 2010 af Pulchrum (Slettet)

Tillod mig at skrive en ny, da den anden var utrolig uoverskuelig, fordi det gik lidt hurtigt. :)


Skriv et svar til: Matematik og fysikformel - sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.