Matematik

Nogen der er gode til maple ?

11. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

Er der en der er god til maple ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Ja, hvad har du brug for hjælp til?


Svar #2
11. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

jeg har en funktion der hedder    f(x) = (x2 - x - 2) / ( 2x - 6)

hvordan finder jeg  Eventuelle ekstremaer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2010 af sigmund (Slettet)

I maple skriver du 

f:= (x^2 - x - 2)/(2*x - 6);

og trykker enter. Så har du defineret f

Så definerer du den afledede funktion. Skriv

df:= diff(f,x);

og tryk enter.

Nu findes ekstremaer vha. kommandoen

solve(df = 0,x);

Vil du for exempel beregne funktionsværdien f(2), så kan du skrive

subs(f,x,2);


Svar #4
11. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

så efter jeg har tastet solve(df=0,x);  ind så har jeg fundet de eventuelle ekstremaer ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Ja, så har du fundet eventuelle ekstremumssteder. For at angive ekstremumspunktet, må du også beregne funktionsværdien.

Lad os som eksempel sige, at -2 er et ekstremumssted. Så kan du i maple skrive

subs(f,x,-2)

for at beregne f(-2).


Svar #6
11. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

dvs. subs(f,x,-2)  er ekstremumspunktet .

er der så mere jeg skal gøre ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Nej.

Men husk, at det var kun et eksempel. Jeg ved ikke, hvad de rigtige facit er i opgaven her (jeg har ikke selv beregnet den).


Svar #8
11. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

hmm, kunne du prøve at beregne den og se om det er korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Der er to ekstremumspunkter:

(1, 0.5) og (5, 4.5)


Svar #10
11. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

jeg har kun fundet  1 og 5 ? hvordan finder jeg de andre to ,s ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. februar 2010 af sigmund (Slettet)

subs(x=1, f); og subs(x=5, f);


Skriv et svar til: Nogen der er gode til maple ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.