Matematik

Hjælp please total lost

12. februar 2010 af mulle0o (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej har en opgave jeg virkelig ikk kan finde ud af lidt hjælp tak :)

 ³√329+√32,9
1,5922-0,412


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2010 af Duffy

Brug din lommeregner...


Svar #2
12. februar 2010 af mulle0o (Slettet)

 skal jeg gange ind i kvadratroden eller først udregne kvadratroden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2010 af PeterValberg

Jeg tror, at du misforstår den anvendte notation:

betyder, at du skal finde det tal, der multipliceret med sig selv tre gange giver 329, - et eksempel:

fordi

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den 3. rod af et tal x, 3√x , kaldes også kubikroden af tallet x


Svar #5
12. februar 2010 af mulle0o (Slettet)

 Okay tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

 ³√329+√32,9
1,5922-0,412 

= 16,82050434


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

OK, #6 er forkert.

³√329 = 6,9034
√32,9 = 5,7359
Summen = 12,6393

1,5922 = 2,5345
0,412 = 0,1681
Differens = 2,3664

Summen divideret med differensen = 12,6393 / 2,3664 = 5,3412


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. februar 2010 af Duffy

Skriv således på din lommeregner:

((329)^(1/3)+32.9^(1/2)) / (1.592^2-0.41^2) = 5.341227343


Svar #9
14. februar 2010 af mulle0o (Slettet)

Okay tak :)


Skriv et svar til: Hjælp please total lost

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.