Matematik

Populatopns vækst

14. februar 2010 af 11111111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lidt problemer med denne her opgave :) Håber der nogen da kan hjælpe:

I en model antages det, at en bestemt populations vækst er sådan, at antallet N af individer i populationen til tidspunktet t (målt i døgn) tilfredsstiller differentealligningen:

dN/dt = (0,08t-1/t)*N

Det oplyses, at antallet af individer i populationen til tidspunkt t=1 er 1,2*10^6

A) Benyt modellen til at bestemme populationens væksthastighed til tidspunktet t =1

Jeg har i forvejen regnet lidt på det. desolve( (y'= 0,08x-1/x)*n,x,y) => y=-n*ln(x)+ 0,08 * n* x+ c

Herfra har jeg det svært med at gennemskue hvad jeg skal? Der er tre ubekendte i ligning og jeg har oplyst Y og x =>t =1 er 1,2*10^6

B) Bestem det tidspunkt hvor antallet af individer i populationen er mindst 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2010 af peter lind

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=805135


Svar #2
14. februar 2010 af 11111111 (Slettet)

og hvem med B? hvordan griber man den an? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2010 af peter lind

Løs ligningen dN/dt =0


Skriv et svar til: Populatopns vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.