Matematik

Uligheder

15. februar 2010 af Hilano (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej med jer,

Jeg kan simpelthen ikke huske, hvordan man løser uligheder!

E = 45.000 - 1.500P
U = -30.000 + 6.000P

Jeg skal finde ligevægtsværdierne, dvs. E = U

E = U <=>
45.000 - 1.500P = -30.000 + 6.000P

Og så går jeg i stå, da jeg ikke kan huske reglerne for at "flytte" mellem siderne.

Er der nogen der kan hjælpe med at friske hukommelsen op?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2010 af peter lind

Du kan addere samme tal på begge sider af lighedstegnet. Du kan gange med samme tal ≠ 0 på begge sider af lighedstegnet


Svar #2
15. februar 2010 af Hilano (Slettet)

Vil det hjælpe noget, hvis jeg bare ganger op?

Skal jeg ikke isolere P?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2010 af peter lind

Jo. Det er netop det du skal. Start med at adder 30000 på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Men hvor kommer uligheder ind i billedet. Du har to ligninger for E og U og ender med een ligning i P. Husk at en ligning udtrykker en lighed mellem det, der står på venstre side af =, og det der står på højre side. Hvis du lægger den samme størrelse til på begge sider af =, bevarer du ligningen, balancen mellem de sto side. Tilsvarende kan du trække den samme størrelse fra på begge sider. Og så længe du ganger med noget, der ikke er 0, kan du gange med den samme størrelse på begge sider, eller dividere med den samme størrelse (der ikke er 0) på begge sider. I den ligning for P du er nået frem til, skal du samle leddene med P på den ene side af =, og de konstante led på den anden side, og se om der så er noget du kan dividere med for at finde P.

Tæk på hvad du gør, når du løser et problem af formen: "Hvis 7 pizzaer koster 35 kr, hvad koster så 1 pizza ?"


Skriv et svar til: Uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.