Matematik

skæringspunkt

15. februar 2010 af dfordonaldduck (Slettet) - Niveau: B-niveau

en parabel er givet ved

y=x2 +4x-7

en ret linje er givet ved

y=-4x+3

gør rede for at linjen og parablen skærer hinanden i to punkter?

har siddet og arbejdet med den men kan ikke få den til at passe, hvodan er det man gør?

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2010 af mathon

skæringspunkter har identiske koordinater
og dermed identisk 2. koordinat

                x2 +4x-7 = y = -4x+3

hvoraf

                x2 + 4x - 7 = -4x+3

                x2 + 8x - 10 = 0
og            d >0 dvs to skæringspunkter


Skriv et svar til: skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.