Matematik

Ligninger

17. februar 2010 af Devy (Slettet)

Hvordan løser jeg ligniingen uden brug af cas?

10=4•5^x+2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 trækker 2 fra på begge sider

deler med 4 på begge sider

tager ln på begge sider

deler med ln(5) på begge sider


Svar #2
17. februar 2010 af Devy (Slettet)

10=4•5^x+2

8=4•5^x

2=1•5^x

jeg kan ikke komme videre...hjælp:s


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Følg vejledningen i #1 i alle skridt:

ln(2) = x•ln(5)

x = ln(2)/ln(5)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.