Matematik

Ligning ...HELP MEEE

18. februar 2010 af Devy (Slettet)

10=4•5^x+2

8=4•5^x

2=1•5^x

Jeg kan ikke komme videre, er der nogen der vil hjælpe mig?

ps.jeg skal løse ligningen uden brug af CAS:S


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2010 af PeterValberg

x = ln(2)/ln(5)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2010 af PeterValberg

Det var vist lidt hurtigt svaret, - her er den lidt længere forklaring.
Du har gjort det helt rigtige, så langt som du er kommet.

Herefter "tager" du logaritmen på begge sider, om det er den naturlige ln eller 10tals logaritmen log, er sådan set lige meget. Regnereglen, du skal bruge for at få x "hentet ned" er:

Hvilket for din ligning betyder:

Og uden CAS værktøj kan du vist ikke gøre mere ved den ligning.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
18. februar 2010 af Devy (Slettet)

1000 tak for hjælpen


Skriv et svar til: Ligning ...HELP MEEE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.