Matematik

Ligning

19. februar 2010 af NadiaAbildgaardPedersen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har en ligning der ser sådan ud:

-x -2 = -6 -3x

Hva skal jeg gøre.? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2010 af NejTilSvampe

 du skal forsøge at få x til at stå alene på en af siderne. Der er uendelig mange måder at løse den på, og du må gøre lige hvad du har lyst til, så længe du gør det samme på begge sider.

start med at lægge 3x til på begge sider:

-x -2 + 3x = -6 -3x + 3x

på højre side går -3x+3x ud med hinanden så du har:

2x - 2 = -6

læg 2 til på begge sider:

2x -2 +2 = -6 +2

2x = -4

del med to på begge sider:

2x/2 = -4/2

1x = -2


Svar #2
19. februar 2010 af NadiaAbildgaardPedersen (Slettet)

1000 tak. (:


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.