Matematik

Ligning for højden

21. februar 2010 af LukasPedersen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

jeg sidder og har en opgave der lyder:

"Siden a = 3y+3x+15 = 0
Siden b = 2y-6x-4 = 0
Siden c = x = -3

Du skal bestemme ligningerne for trekantens højder."

Vha. y = ax+b har jeg ved siden b fundet ud af at y = 2,666x+2,334

Jeg ved at højden hb står vinkelret på, og skærer gennem B, og at de to ligninger ganget med hinanden giver -1 (eller tager jeg fejl?).
Men hvordan finder jeg ligningen for hb?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2010 af millemus_13 (Slettet)

Prøv at lav et koordinatsystem.... Isoler y i dine ligningninger og tegn nu dine linier ind i kordinatsystemet. og kig lidt på det, så tror jeg du kan se det. Ellers så skriv igen.... så får du endnu en lille hjælp.


Svar #2
21. februar 2010 af LukasPedersen (Slettet)

Ordet "isolere" har jeg aldrig forstået, selvom jeg med garanti har brugt det mange gange. Hvad betyder det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2010 af millemus_13 (Slettet)

I praksis betyder det at du har din ligning 3y+3x+15=0 og nu vil du have y til at stå alene på den ene side af lighedstegnet, du får så: y= -x-5. Nu er y altså isoleret. Isoleret=stå alene


Svar #4
21. februar 2010 af LukasPedersen (Slettet)

Okay, det prøver jeg lige...

Kan det passe at ved c er y = 0 ?

Redigeret: Okay, nu har jeg tegnet dem ind, men synes ikke jeg kan se noget


Svar #5
21. februar 2010 af LukasPedersen (Slettet)

Ah!

Jeg kan se det ved a nu; når x er -1 giver det jo: y = -(-1)-5, hvilket så giver 4, altså y = x-4, hvilket passer hele vejen i gennem.

... Men kan ikke se det ved b :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2010 af millemus_13 (Slettet)

Du har 3 ligninger du skal tegne ind. den ene er hvor x =-3 altså en lodret linie gennem -3. de to andre er y=-x-5 og den anden er y=3x+2 De 3 linier danner en 3 kant. har du det?


Svar #7
21. februar 2010 af LukasPedersen (Slettet)

Du mener en vandret linje gennem -3, ikke?

Ja, det har jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2010 af millemus_13 (Slettet)

nej en lodret linie gennem -3. x er jo hele tiden ved -3. hvis det var en vadret linie var det y=-3


Svar #9
21. februar 2010 af LukasPedersen (Slettet)

Åh ja, selvfølgelig. Okay, det har jeg nu


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. februar 2010 af millemus_13 (Slettet)

du kan nu give dine sider og hjørner navne(dvs a,b,c og A,B,C) og ud fra cosinus og sinus relationerne, bestemme højder, vinkler, længder og hvad du ellers skal bruge. Du ved fx at c=5 bare ved aflæsning. Du kan også nemt bestemme vinklen A..

Jeg kommer til at gå.. men håber du forstår, og jeg har forstået dit problem rigitgt.. men din formulering i starten hvor du skriver:

Siden a = 3y+3x+15 = 0
Siden b = 2y-6x-4 = 0
Siden c = x = -3
er noget sludder for du skriver her at a=0 og b=0. 

Ud fra dit spørgsmål har jeg tolket det som om du skal finde længderne a,b,c og vinde højden hb... Og dte kan du gøre ud fra den trekant du har fundet.


Svar #11
21. februar 2010 af LukasPedersen (Slettet)

Det er direkte kopiering fra opgaven, så der skulle ikke være noget galt.
Det der er givet er jo ligningerne for siderne, og skal så finde alle højder... Men jeg prøver at kigge på det, tak for din hjælp.


Skriv et svar til: Ligning for højden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.