Matematik

hjælp f(x) = 2x + 3 punkter (2,12) finde tangenten

21. februar 2010 af Jasko12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa allesammen

Er der nogen der kunne eventult hjælpe mig med at løse opgaven?

Opgave 1.1001

F(x) er stamfunktion til f(x) = 2x + 3. Grafen for F(x) indeholder punktet (2,12).

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for F(x) i dette punkt.

mit svar indtil vider er :

funktionen: f(x) = 2x + 3     P(2,12)

bestemmelse af stamfunktionen:

f(x) = 2x + 3 ⇔ ∫ 2x + 3 dx = x2 + 3x

Nu løses F(2) = 12:

F(x) = x2 + 3x +c ⇔ solve( 12 = 22 + 2 •3 + c, c) = 2 dvs. at c = 2

Stamfunktionen bliver så:

F(x) = x2 + 3x + 2

og nu ved jeg ikke hvad jeg skal gøre?

På forhånd mange tak =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2010 af Isomorphician

Udnyt i stedet at du kender F'(x), og brug tangentens ligning.


Svar #2
21. februar 2010 af Jasko12 (Slettet)

hvordan gøre jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2010 af Isomorphician

Tangentens ligning:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

med dine værdier:

y = 7(x - 2) + 12

da:

x0 = 2

f(x0) = 12

f'(x0) = 2*x0 + 3 = 2*2 + 3 = 7


Svar #4
21. februar 2010 af Jasko12 (Slettet)

så opgaven er løst nu facit er 7 eller hvad


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. februar 2010 af Isomorphician

Nej, du skal reducere:

y = 7(x - 2) + 12


Skriv et svar til: hjælp f(x) = 2x + 3 punkter (2,12) finde tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.