Kemi

ækvivalenspunkt

21. februar 2010 af Nennaz (Slettet)

indholdet i af ascorbinsyre i Grapejuice 25mg/100g. Beregn det forventede ækvivalenspunkt i en tilsvarende titrering af grapejuice og forklar hvordan kan kunne bestemme indholdet af ascorbinsyre i grapejuice.

densitet af grapejuice er = 1

Hvis der er nogle der kan hjælpe mig igennem dette spørgsmål er jeg fuld taknemmelig. Har virkelig brug for hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2010 af mathon

M = 176,12 g/mol

25 mg/100g = 250 mg/1000 g = 250 mg/L da densiteten 1000 g/L

c = n/V = (m/M)/V = ((0,250 g)/(176,12 g/mol))/(1 L) = 0,001419 M


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2010 af mathon

hvis ascorbinsyren titreres i
         reaktionsmængdeforholdet
                                           ascorbinsyre : natriumhydroxid = 1 : 1

forventes med 0,0100 M natriumhydroxid

                                          V·(0,010 mol/L) = (0,100 L)·(0,001419 mol/L)

                                          V = 0,01419 L = 14,19 mL

                 


Svar #3
21. februar 2010 af Nennaz (Slettet)

men hvorfor dividerer du med natriumhydroxid? :O


Skriv et svar til: ækvivalenspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.