Fysik

Udregning af tid

22. maj kl. 21:00 af Mads135566 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er ret sikker på jeg skal bruge denne formel

x = x0+v0*t+ 1/2*a*t2

Er ret sikker på noget skal sættes lig med hinanden men ved ikke hvad det er?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj kl. 22:43 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj kl. 22:49 af ringstedLC

\begin{align*} s_B &= 0.5\,a\,t^2+v_{B_0}\,t+s_0 &&,\,t\geq 0 \\ 50\,\textup{m} &= 0.5\,a\,t^2+v_{B_0}\,t+v_A\,t \\ t &= ... \end{align*}


Svar #3
22. maj kl. 22:55 af Mads135566

#2

\begin{align*} s_B &= 0.5\,a\,t^2+v_{B_0}\,t+s_0 &&,\,t\geq 0 \\ 50\,\textup{m} &= 0.5\,a\,t^2+v_{B_0}\,t+v_A\,t \\ t &= ... \end{align*}

Giver ikke det rigtigt resultat

50=0.5*1.65*t2+(108/3.6)*t+(99.8/3.6)*t

Hvis jeg isolere for t for får jeg 0.85

Det er forkert


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. maj kl. 23:11 af ringstedLC

Rigtigt udtryk, - fejl i beregning:

t=6.53\,\textup{s}


Svar #5
22. maj kl. 23:12 af Mads135566

#4

Rigtigt udtryk, - fejl i beregning:

t=6.53\,\textup{s}

Hvor er fejlen i beregning kan ikke se der skulle være en fejl


Svar #6
22. maj kl. 23:24 af Mads135566

#4

Rigtigt udtryk, - fejl i beregning:

t=6.53\,\textup{s}

Det her er svaret jeg får


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. maj kl. 23:35 af M2023

#5. Formlen er:

0,5\cdot a\cdot t^2+v_B\cdot t-v_a\cdot t=50


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj kl. 00:07 af ringstedLC

Man kommer nemt til at lave fejl i en andengradsligning ...

Så ærligt talt; efter ialt 6 min har du svaret, at dit resultat er forkert. Og derefter bruger du ialt ét minut på at tjekke din beregning uden at "se der skulle være en fejl".

Det er altså ikke den form for indsats, der er forventet på dit niveau.

Dit udtryk kan omskrives itl normalformen:

\begin{align*} 50 &= 0.5\cdot1.65\,t^2+108\cdot 3.6^{-1}\,t+99.8\cdot 3.6^{-1}\,t \\ 0 &= 0.5\cdot1.65\,t^2+\bigl(8.2\cdot 3.6^{-1}\bigr)\,t-50 \\ t &= \frac{-\bigl(8.2\cdot 3.6^{-1}\bigr)+\sqrt{\bigl(8.2\cdot 3.6^{-1}\bigr)^2-4\cdot 0.5\cdot1.65\cdot (-50)}}{2\cdot 0.5\cdot1.65} \\ t &= \frac{-\bigl(8.2\cdot 3.6^{-1}\bigr)+\sqrt{\bigl(8.2\cdot 3.6^{-1}\bigr)^2-3.3\cdot (-50)}}{1.65}=6.53 \end{align*}

Jeg har (selvfølgelig) indsat mit resultat i:

\begin{align*} s_A &= 0.5\cdot1.65\,\textup{m\,s}^{-2}\cdot \bigl(6.53\,\textup{s}\bigr)^2+108\,\textup{m}\cdot \bigl(3.6\,\textup{s}\bigr)^{-1}\cdot 6.53\,\textup{s} \\ s_A &= 180.914\,\textup{m} \\ s_B &= 99.8\,\textup{m}\cdot \bigl(3.6\,\textup{s}\bigr)^{-1}\cdot 6.53\,\textup{s} \\ s_B &= 230.914\,\textup{m} \qquad\Rightarrow s_B-s_A=50\,\textup{m}\end{align*}

for at kontrollere det.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. maj kl. 07:15 af M2023

#6.

Løsning i Wolfram Alpha

solve\; 0.5*1.65*t^2+(108/3.6)*t-(99.8/3.6)*t-50=0,t>0 \rightarrow t\approx 6.526


Skriv et svar til: Udregning af tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.