Matematik

4-vesta's Hastighed

22. februar 2010 af helle91 (Slettet)

Hej derude....

Jeg har lidt problemer med et par matematikopgaver, som jeg håede at få lidt hjælp til. :D

For at forstå spørgsmmålet i sidste del af opgaven, skriver jeg hele opgaven ind.

1.

Asteoriden 4-vesta var i september 2004så tæt på jorden, at den kunne ses i en almindelig håndkikkert. I perioden fra begyndelsen af august til begyndelsen af oktober kunne afstanden mellem jorden og asteoriden betegnes ved:

f(t):=0.01814*t2-1.121*t+222,4, hvor t er antal døgn efter d. 8 august og f(t) er afstanden, målt i mio. km.

a) hvor langt væk var 4-vesta fra joden den 15. august? RESULTAT= 215,442 mio. km

b) Betsem den dato i august hvor 4-vest var 208 mio. km væk fra jorden. RESULTAT d. 26 august.

c) Bestem den korteste afstand mellem 4-vesta og jorden i den nævnte periode. RESULTAT=205.081 mio. km

d)Med hvilken hastighed, målt i mio. km. pr. døgn, aftog afstanden mellem 4-vesta og jorden den 15. august 2004? HVORDAN BESTEMMER JEG DETTE. ???????????????????

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2010 af peter lind

Hastighed = f'(t)


Svar #2
22. februar 2010 af helle91 (Slettet)

men hvis F'(t) = 0.03628*t-1.121, så skal jeg vel sige f '(7) da det vel er de antal dage der er gået fra d. 8. august til den 15. august, ikke? og så giver det -0.86704. Kan det passe ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2010 af peter lind

ja


Skriv et svar til: 4-vesta's Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.