Matematik

Hvilken retning har vektoren?

22. februar 2010 af Pthomas (Slettet)

Jeg har en vektor som er beskrevet ved:

(x,y,z) = (0,0,-24)

Men hvilken retning har vektoren? synes det er lidt underligt spørgsmål...


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2010 af dnadan (Slettet)

Hint: Den er parallel med en enhedsvektor(som er hvilken akse?)


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2010 af mathon

den er modsat rettet enhedsvektor k = (0,0,1), som er normalvektor til xy-planen i dennes positive halvrum


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2010 af Duffy

Den peger nedad i z-aksens retning.


Svar #4
22. februar 2010 af Pthomas (Slettet)

Peger enhedsvektoren altid 'lodret' med z-aksen?

Troede bare definitionen var at den havde en længde på 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Enhver vektor med længde ≠ 0 har både en størrelse og en retning. Koordinatsystemets tre enhedsvektorer i, j, og k er stedvektorer for de tre punkter henholdsvis (1, 0, 0), (0, 1, 0), og (0, 0, 1). Vektoren k, for eksempel, peger fra koordinatsystemets begyndelsespunkt (0, 0, 0) mod punktet (0, 0, 1). Vektoren -k peger i den modsatte retning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2010 af dnadan (Slettet)

De tre enhedsvektorer

e1=(1,0,0)T, e2=(0,1,0)T, e3=(0,0,1)T er den normale basis for rummet R3(alle vektorer i rummet kan opskrives som en lineær kombination af de tre basisvektorer), dette er et ortonomalt set af basisvektorer(længde en(normaliseret) og indbyrdes ortogonale, og lineært uafhængige). Hvis koordinatsystemet er defineret som værende positivt udadgående(som er den den, som din lommeregner mm. tegner), så peger basisvektorene i positiv retning af deres respektive akser. Hvis akserne er defineret modsat(hvis du fx. har et legeme i frit fald, vil y-aksen ofte være defineret som positiv nedadgående for lethedens skyld).

- Hvis jeg har misforstået dit spørgsmål, så beklager jeg :-)


Skriv et svar til: Hvilken retning har vektoren?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.