Matematik

Hjælp til løsning af en eksonentielt voksende funktino f(x) = ba^x!

23. februar 2010 af Trisse95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey drenge!

Har lige problemer med denne opgave, kan nogle fortælle mig, hvordan denne her skal løses?

Opgaven lyder:

Om en eksponentielt voksende funktion f(x) = ba^x oplyses, at grafen går gennem punkterne P(5,3) og Q (6, 12). Bestem f (7) og f (4).

Jeg ved, da jeg har facitlisten, at resultatet bliver f (7) = 48, f (4) = 0,75.

Men som sagt ved jeg ikke hvordan den skal løses :-/

På forhånd; tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2010 af peter lind

Sæt de 2 punkter ind i f(x). Det giver to ligninger i de 2 ubekendte a og b. Løsningen findes nemmest ved at dele de 2 ligninger med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2010 af Isomorphician

Du kan set at når x stiger med 1, stiger f(x) med faktor 4.

Så når f(6) = 12, så er f(7) = ?

Tilsvarende den modsatte vej når f(5) = 3, så er f(4) = ?


Svar #3
23. februar 2010 af Trisse95 (Slettet)

Så jeg skal lave ligningsløsning på dem ved at finde a og b eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2010 af peter lind

Det er en mulighed. Du kan også bruge #2


Svar #5
23. februar 2010 af Trisse95 (Slettet)

Men hvordan skriver man det op?


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af en eksonentielt voksende funktino f(x) = ba^x!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.