Fysik

temperatur

23. februar 2010 af Magnus22 (Slettet)

Hej søde mennesker :D

Jeg står med en opgave som jeg ikke kan finde ud af.. nogen som har en ide til hvordan man løser den?

jakob hælder et halvt glas cola fra køleskabet (130 g, 4 oC) i et halv glas cola fra stuen (110 g, 21 oC) og rører rundt.
- Bestem colaens sluttemperatur

på forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 varmekapaciteterne er ens så du skal bare vægte dine energibidrag efter mængderne og så smække skidtet sammen


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. februar 2010 af mathon

energibevarelse:

                       (0,130 kg)·c·(F - (4 C)) + (0,110 kg)·c·(F - (21 C)) = 0

                       (0,130 kg)·(F - (4 C)) + (0,110 kg)·(F - (21 C)) = 0                           4oC < F < 21oC

.................

F er den sluttelige fællestemperatur


Svar #3
24. februar 2010 af Magnus22 (Slettet)

hvad er så slutstemperaturen? :s
skal jeg isolere f?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. februar 2010 af mathon

Ja


Svar #5
24. februar 2010 af Magnus22 (Slettet)

hvordan gør jeg det, er ikke lige så stærk i algebra?


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. februar 2010 af mathon

             (0,130 kg)·(F - (4 C)) + (0,110 kg)·(F - (21 C)) = 0

             (0,130 kg)·F - (0,52 kg·C) + (0,110 kg)·F - (2,31 kg·C) = 0

             ((0,130 kg) + (0,110 kg))F = (2,83 kg·C)

             (0,24 kg)F = (2,83 kg·C)

             F = (2,83 kg·C)/(0,24 kg)

             F = 11,7917 C


Skriv et svar til: temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.