Matematik

5) Løs ligningen 4x2 – 36 = 0 uden at bruge diskriminantmetoden.

24. februar 2010 af akselboo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Som overskriften siger -> Løs ligningen 4x2 – 36 = 0 uden at bruge diskriminantmetoden.

Jeg kan ikke lige finde på hvad jeg skal gøre her.


Svar #1
24. februar 2010 af akselboo (Slettet)

Vil gerne have mellemregninger med - jeg er totalt lost. Får et svar på +/-6 selv, men på min lommeregner er den +/- 3.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2010 af mathon

      4x2 – 36 = 0                                divider med 4

      x2 – 9 = 0

      |x|2 = 32

      |x| = 3

      x = ±3


Svar #3
24. februar 2010 af akselboo (Slettet)

Tak for det hurtige svar!


Skriv et svar til: 5) Løs ligningen 4x2 – 36 = 0 uden at bruge diskriminantmetoden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.